Fason Laminasyon Nedir?
Firmamızda alev laminasyon ve film laminasyon işlemleri yapılmaktadır. Laminasyon, farklı yüzeylerin ve katmanların, ısı, basınç, laminasyon filmi ve yapıştırıcılar ile bir araya getirilerek tek bir katman haline dönüştürme işlemidir.
Lamine ibaresi geçen tüm materyallerde laminasyon işlemi uygulanır. Laminasyonda amaç, zemindeki kumaşın özelliklerini olduğu gibi koruyarak istenilen tutumda, estetik özellikte ve dayanımda esnek bir lamine kumaş üretebilmektir. Laminasyon tekniği kumaş, keçe, dokuma taban, sünger, deri taban halı üretimi gibi birçok alanda kullanılabilmektedir. Farklı uygulama teknikleri içerir, materyalin cinsine göre basınç, ısı, film yapıştırıcı kullanılarak yapılır.
Halılarda kullanılan laminasyon işleminde ;çift tarafı da yapıştırma özelliğine sahip yapıştırıcı fim kumaşların arasına konulur. Film Laminasyon makinelerimizde uygulanan basınç ve ısı ile kumaş tabakaları tek bir tabaka haline getirilir. Laminasyon filmi merdaneden geçerek sünger ve kumaşı tek katman haline getirir. Bununla birlikte alevli sünger kullanılarak da laminasyon işlemi yapılabilir. Yanmaya karşı oldukça dayanıklı bir materyal olan alevli sünger ısı yardımı ile erir ve uygulanan basınç ile katmanların birbirine yapışmasını sağlar .
Bir halının ve ya kumaşın teslimi yapılmadan önce olabildiğince güçlü ve sağlam bir hale getirilmesine ve aynı zamanda ürünün verimliliğini bu şekilde maksimum düzeye çıkarmak için yapılan işlemin adıdır. Yapılan sağlamlaştırma işlemine lamine, ürünü lamine yapma işleminin genel adına ise laminasyon adı verilir. Kısacası laminasyon ürün kullanıcıya ulaşmadan önce ürünün mümkün olduğu en sağlam, güçlü ve modern yapıya ulaşma işlemine verilen genel addır.
Fason İş Nedir?
Fason üretim, esas üretici firmadan anlaşma üzerine toplu ürün sipariş ederek, ürünlere esas üretici adını değil de sipariş veren firmanın adının yazdırılmasıdır. Fason üretim, bir firmanın başka bir üretici firmaya kendi istekleri doğrultusunda ürün ürettirmesidir. Fason üretimde ürünün markası üretimi yaptırmakta olan firmaya ya da üreticinin kendisine ait olabilir. Aynı şekilde ürettirilecek ürünün pazarlanması yapılan anlaşmalar dahilinde taraflardan herhangi biri tarafından gerçekleştirilebilir.